петък, 14 ноември 2008 г.

Една картичка от България


Оказва се, че картичките, които пращам, ми харесват повече после като ми ги снимат и ми ги покажат след като вече съм забравила какво точно съм пращала или какво съм писала. Доста странно чувство е. Тази специално съм я пращала към Испания. Ето я тук.

Първия Български Бутон за споделяне

Blind Guardian

Днес пак съм на тема музика (което значи, че вместо да си разгледам малко по-внимателно "Раждането на боговете" на Венедиков, която съвсем случайно открих днес в книжарницата в НБУ на втория етаж; или пък да си довършвам резюмето на "Исторически корени на вълшебната приказка" на Пропп; или да разбера какво станало със Сачи в "Последната наложница"; или поне да си регистрирам последните получени картички; всъщност мога и да поспя все пак...) аз си зяпам някакви клипчета в youtube :D


Така че си намерих и песента, която ме зариби едно време по Blind Guardian. Всъщност беше целия албум Tales From The Twilight World, които Миленчето ми беше връчила на касетка от брат й, ме зариби и то зверски, макар че първия път като го чух ми се видя страшно тежък (:), но Last Candle си имаше особено значение...  както и гората Каладон междувпрочем :) Пускам това изпълнение на живо, което никак не звучи лошо, макар да си обичам студийните им записи (това обаче изобщо не значи, че концерта на Blind Guardian в София не беше най-великия, на който съм била, нищо че не можех нито да викам, нито да скачам и ме болеше зверски всичко)


Първия Български Бутон за споделяне

Whitesnake i Solder of Fortune

Да се има предвид и Whitesnake разбира се :) Там е ясно - както и където и да я изпее тази песен Coverdale, няма начин да не стане добре!

Първия Български Бутон за споделяне