вторник, 28 април 2009 г.

Бяла Слатина и фотографията

Днес открих една интересна галерия на неофициален сайт на Бяла Слатина, явно поддържан от някой ентусиат, който обаче явно има интерес и към фотографията. Самата галерия е направена много приятно, дори цветът на фона се променя спрямо изображението, а най-важното е че са снимани много растения :) 


Първия Български Бутон за споделяне

Пловдив

Понеже според ония ненормални тестове във facebook се оказах кореняк пловдивчанка, нека ви покажа няколко красиви снимки от Пловдив, които намерих тук. Постът е много интересен, така че препоръвам да го прочетете :)



Първия Български Бутон за споделяне

Слънчеви батерии


В Чикаго вече са се сетили, че покритията на спирки и Chargepoints (каквито ние още си нямаме) могат да бъдат покрити с фотосоларни клетки. Представете си сега онези типови покрития на автогарите в България например с фотосоларни батерии върху тях? Или на бензиностанциите?

Първия Български Бутон за споделяне

Jan von Holleben

Проектът на Ян фон Холебен - Dreams of Flying, ми направи впечатление не само поради интересната гледна точка, която внася, ни индивидуалността на всяка от снимките. Почуствах се като откривател постоянно питайки се какво още е измислил, докато разглеждах галерията. А най-интересното е, че без да крие фона, без никакви дигитални способи, той наистина успява да постигне невероятно чувство за безтегловност.
Ако някой се интересува, може да разгледа и книгите на фотографа.

Първия Български Бутон за споделяне