понеделник, 15 септември 2008 г.

Правилата на магьосника (по Т. Гудкайнд)



Wizard's First Rule
People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it’s true, or because they are afraid it might be true.

Wizard's Second Rule
The Second Rule is that the greatest harm can result from the best intentions.

Wizard's Third Rule
Passion rules reason.

Wizard's Fourth Rule
The Wizard's Fourth Rule, he called it. He said that there was magic in sincere forgiveness, in the Fourth Rule. Magic to heal. In forgiveness you grant, and more so in the forgiveness you receive.
Wizard's Fifth Rule
Mind what people do, not only what they say, for deeds will betray a lie.

Wizard's Sixth Rule
The most important rule there is, the Wizard's Sixth Rule: the only sovereign you can allow to rule you is reason.

Wizard's Seventh Rule
Life is the future, not the past.

Wizard's Eighth Rule
Talga Vassternich. Deserve Victory.

Wizard's Ninth Rule
A contradiction can not exist in reality. Not in part, nor in whole.

Първия Български Бутон за споделяне

Кавъри

В момента слушам една от най-добрите кавър песни, които знам - Immigrant song на Blind Guardian. Много е яка! Не че на Zeppelin версията не е готина, но тази специално си я харесвам много! Е, кавъра на Dio - Don't talk to strangers си остава най-якия кавър, който Guardian са правили, но все пак и тази не може да се нарече крачка назад :)

Първия Български Бутон за споделяне

Shamans

Вижте какво си направих днес:

Първия Български Бутон за споделяне

Ами честит първи учебен ден на учениците!

Първия Български Бутон за споделяне

Книги

Понеже съм си заплес по рождение, а купуването на книги ми е в кръвта, имам няколко дублиращи се книги. Ако някой се интересува от Тери Гуудкайнд или от Трилогията за Бартимеус, може да ми се обади. Чисто новички са и не са четени изобщо.

Някой ден ще си направя сметка колко пари съм вложила в библиотечката в моята стая. Но това ще стане когато най-накрая си преброя книгите и ги подредя като хората. Тоест когато малката библиотечка (или по-скоро трите малки библиотечки) станат достатъчно големи че да не се налага да редя книгите на два реда и три купчини.

Мисля да пиша кои са ми любимите книги. Засега препоръчвам една новичка и тя е на Лоис Макмастър Бюджолд – Споделящият нож. Май я прочетох за няма и един ден. А не е като да нямах работа. Всъщност това е много приятна любовна историйка, примесена с малко екшън и още един интересен и изстрадал герой в лицето на езерняка. Свърша на средата на нищото общо взето, така че само чакам кога ще излезе продължението, но си заслужава да се прочете и сега (макар аз все да се мъча да изчакам да излязат всички томове преди да започна да чета някоя поредица). В крайна сметка и Джордж Мартин го чакам отдавна, както чаках и последния том на Трилогията за Бартимеус (в момента го чета), както и Мечът на истината, който пък сега се оказа труден за намиране ;). А Колелото на времето спрях да го чета с четвъртия том. Може би ще го прочета някой ден, но само след като приключа с Меча и Дж. Мартин. Ами приятно четене! И ако някой е попаднал на нещо интересно, нека да пише!

А, да! Препоръчвам и още една книга – Морфология на приказката на В. Я. Проп. Особено за хора с моите вкусове към литература – много полезна за разбиране на някои явления в образуването на приказни светове и герои ;)

Хмм, личи ли че не ми се пише дипломна? Някак си винаги мразя да правя точно това, което ми е спешно. Много е ужасно. Ако нямаше нужда да я пиша щях да си се занимавам със Свещарската гробница много повече от момента....

Първия Български Бутон за споделяне

Мноого списания

Напоследък установих, че чета адски много списания. Мисля, че покрай тая вълна с lifestyle списания, която се беше появила по едно време съвсем се бях отчаяла от списанията (даже едновремещния Егоист, от който със Съб постоянно си премятахме статиите на ... забравила съм й името, но заради нея Съб беше решила да кандидатства журналистика, и на Мартин Карбовски и след това, когато журналистката започна да пише за Едно и него си го купувахме с надеждата да има нейни статии там, даже този Егоист в един момент съвсем заряза стойностните статии и престанах да го и поглеждам даже. Дори не знам има ли го още. Може би трябва да проверя? Имаше момент, в който си купувах само Наука и техника и от време на време Хаос (тогава още нямаше ПроРок, а Ритъм така и не можах да го харесам). А сега докато бях на морето останових, че съм си взела Наука и техника (която вече си купувам само заради доброто старо време, иначе от година на година става все по-зле), National Geografic, Explorer, Geo, L’Europeo, MD, Brava Casa (е не редовно), Идеален дом, Къщата и всякакви други, които взимам ако ми хареса някое заглавие като Одисей, Travel, Weekend, Diving Bg, Под вода, Digital Photo-Video, Мениджър... май забравих че преди си купувах и Андромеда, S.M.F., Зона F, Вселена, Фентъзи Фактор, Terra fantastica... Много станаха. Някои от тези списания ги няма вече, а имаше и такива, които бяха интересни.

Първия Български Бутон за споделяне

Мисля че е време да си променя малко изгледа на блога, но не знам как точно и кога ще го направя. Обаче като ми дойдат идейки ще се радвам ако някой помага с мнение J

Първия Български Бутон за споделяне