неделя, 26 април 2009 г.

Разни неща, които изникнаха докато си почивах от преводите или ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА :)

Между другото вече съм истински спец по обяснителните записки! Особено когато баща ми ми секне дългите слово излияния и ги подреди в някакъв смислен ред :)


Та имам нужда да нашиша това-онова или поне нещичко различно от обяснителни записки. Спи ми се, но имам още работа, така че блогът този път ще е нещо като средство за отпускане на мозъка чрез насочването му в друго поле на действие... а именно изказване на собствено мнение за щяло и за нещяло :)

Започвам с един много симпатичен проект: Карть на Дискь. Идея само за фенове на Пратчет :) Ако четях в момента някоя от книжките щях да се включа, но разбира се в момента нищичко не се сещам. Можете да проверите и Анкх-Морпорсия вестник, който също е свежа идея, но не може се мери с Картатъ!

После малко рециклирани бижута от Time4Design, които много ми харесаха. 

А ето как изгежда логото на Google в морзов код: тук. Най-веселото е, че има и преводач на морзов код. А аз поне десет години се опитвах да науча морзовата азбука наизуст! Ето как се пише SHAMANS с тирета и точки:  ... .... .- -- .- -. ...Искам да разбера това нещо кога ще го пуснат в масово производство? Писна ми от мишки, но мога да ги понасям вече! Бавна ми е, дразни ме, боли ме ръката от нея, а с таблета е още по-бавно защото дори не хваща винаги както трябва! Искам touch-screen и пригоден за целта интерфейс! И никога повече редактиране на изображения с мишка! Не че ми е ясно как ще се чертае по тоя начин обаче :(

Ето малко и за боклука в София. Ама не днес! Много ме кефи този блог! Изнамирва супер затънтени неща като това с боклука. Кога ще ми хрумне да проуча каква е била систуацията с боклука след Освобождението като е имало къде къде по-важни неща. Обаче то и сега има, а аз пакк гледам дали са минали боклукчиите, че новите още им е трудно да се справят с редовното сметоизвозване...

Мислех и картинка някаква да сложа, за да е по-шаренко, обаче няма! Не знам каква, още не съм оправила фотошопа, и май трябва да се хващам пак за работа. Утре съм решила да си кажа мнението относно едни постове за книгите и относно друг за НБУ. Ако утре не реша, че ще е скучно... Лека нощ!


Първия Български Бутон за споделяне

FlexWord

Какъв кеф да имаш FlexWord! Спестява постоянното взиране за правописни грешки! Ооо, обичам си собствения компютър, нищо че плаче за смяна :D

Първия Български Бутон за споделяне

Пролетно почистване?

Крайно време е вкъщи да си сложата същите версии на програмите, както и в офиса. В един момент се оказа, че в офиса съм с много по-нов софтуер отколкото вкъщи (по простата причина, че там е легален и трябваше все пак да не са неща, които пързо ще остареят, а вкъщи просто ме мързи да си преинсталирам програмите). Не че е кой знае какво, обаче когато цял ден съм се занимавала с една версия в офиса, като се прибера продължавам да натискам същите бутони и съвсем да се учудвам като се окаже, че липсват. Пресен пример: Word! Вкъщи още съм на 2003 версия, а в офиса е ... абе не помня коя ама е тази с новия начин на подреждане на менютата с картинки, сетихте ли се? :) Е, от половин час си търся картинките!!! А като се сетя колко ми беше трудно да свикна с тях в началото :D 


Аз отдавна мисля и да разкарам двете версии на AutoCad (2006 и 2008), ама пак не съм ги направила. Обаче не бих сложила 9-ката нищо че в офиса сме с нея. Трябва и Photoshop са сложа, че е съвсем бъгнат... да не говорим че мислех да разкарам всичко излишно и да мина на максимално повече леки и лесни за ползване безплатни програмки... ама кой да го направи!

btw аз и OpenOffice имам качен, обаче не го ползвам. Да се чуди човек за какво го държа. Вие поддържате ли си домашните компютри?

Първия Български Бутон за споделяне