вторник, 13 октомври 2009 г.

Таря Турунен отново в София

Звукът беше много добър, музикантите музиканти, певицата невероятна, гласът й още повече, атмосферата, барабаните, челото... всичко всичко си беше супер, само къде са Туомас, Марко, Емпо? Има някой готини парчета, но някак липсва им оная сила на компзициите на Туомас и това ми пречи да съм истински фен на Таря като самостоятелна певица. Не мога да отрека, че хората се радваха на нейните хитове, обаче реакцията на Nemo, Deep Silent Complete и най-накрая на Sleeping Sun! Иначе се радвам, сигурно щях да се изкефя по-малко ако бяха дошли Nightwish с Анет (май тогава щях повече да се дразня!). А и след като супер глупаво изтървах предишния концерт изкарах цяла година на тръни дали изобщо ще имам възможност да я чуя на живо. Концертът си беше невероятен всъщност, независимо от моите носталгии по старите Nightwish. Майк Терана ни разби, малко не чувах челото на Макс Лиля, въпреки че бях на доста добро място откъм звучене, но може би си е заради моя избирателен слух :) Песните сред публиката ме разбиха, макар че изобщо не ги бях чувала, звучаха страхотно и атмосферата беше невероятна. Дано пак да дойде скоро, както обеща, защото съм там! :)


Този път клипчетата ми имат сравнително приличен звук (за разлика от картината), така че качвам всичките за всички фенове на северната кралица (обърнете внимание на картинката на началната страница на официалния й сайт - после как да не ми е странно като пее на испански, не че не е интересно, просто е .... ами странно е някак!):

Minor Heaven
I Walk Alone със солото на Терана накрая
Tired of Being Alone
Nemo
Deep Silent Complete

За Sleeping Sun вече нямах нито батерия, нито карта (не се бях подготвила добре нещо :), но като стана дума, мерси на Ников, че снимаше през повечето време, защото как да стои човек мирен на тия песни!

Nightwish се оказа, че вече си имат статия на български в Уикипедия :) Найтуиш, както и Таря всъщност: Таря Турунен.

Още за Nightwish и Таря при мен:
Anette vs. Tarja - малко сравнение
End of an Era - последният концерт
Moondance - пиано кавъри

П.п.: Искам силни мъжки бек вокали!

Първия Български Бутон за споделяне

Новата акция на Трансформаторите - УАСГ OPENВ нашата мила сграда на любимият ни университет (ВИАС, УАСГ или каквото ви харесва, аз лично още казвам "виасаджии" на колегите, нищо че ВИАС отдавна няма :) има доста недовършени или недообмислени неща. Едно от тях винаги е бил вътрешния двор, през който сега се минава за библиотеката, а преди да я преместят там до него нямаше никакъв достъп. Сигурно всички са усещали и гадничкия вятър на път за библиотеката малко след като са дали заданията за семестъра някъде в някой ветровит и мрачен ноемврийски ден. Колко ли пъти са се питали всички минаващи покрай него студенти какво може да се направи с него, за да не седи така празен и безсмислен. Е, терасата на 11-тия етаж също седи празна (с изключение на няколкото потрошени пейки), но пък тя винаги се е осмисляла главно от слънцето и гледката надолу, докато тук няма гледка, освен ако някой не обича да е заобиколен от много дограма, няма кой знае колко слънце, става доста ветровито, вятърът някак се завихря на това място, малко като в кладенец, и освен това е особено празно.
Няколкото години, прекарани по коридорите на университета ме люшкаха от идеи за кафене, градина, площадка, паркинг и какво ли още не. Е, паркинг трудно ще стане от това място, и слава богу, но съм сигурна, че има още доста хора с идеи, при това много по-оригинални и интересни и чакам с нетърпение какво ще се получи уъркшопа, който Трансформаторите са подготвяли с цел съживяване на това огромно пространство. Как да не им се радвам на идеите, като все измислят интересни, стари и дразнещи неща, които трябва да се оправят и е ясно че няма да са прекалено трудно осъществими. Идеи - мечти :)

Ако сте студенти и се интересувате, най-добре разгледайте обявата, изтеглете снимките и чертежчетата и започвайте да мислите по темата. А след това ми пишете (на ani_d12@yahoo.com) да ви похваля за хубавите идеи на всички приятели!


Обявата, условията и малко изходни материали в сайта на трансформатори: УАСГ OPEN


Първия Български Бутон за споделяне