петък, 14 ноември 2008 г.

Blind Guardian

Днес пак съм на тема музика (което значи, че вместо да си разгледам малко по-внимателно "Раждането на боговете" на Венедиков, която съвсем случайно открих днес в книжарницата в НБУ на втория етаж; или пък да си довършвам резюмето на "Исторически корени на вълшебната приказка" на Пропп; или да разбера какво станало със Сачи в "Последната наложница"; или поне да си регистрирам последните получени картички; всъщност мога и да поспя все пак...) аз си зяпам някакви клипчета в youtube :D


Така че си намерих и песента, която ме зариби едно време по Blind Guardian. Всъщност беше целия албум Tales From The Twilight World, които Миленчето ми беше връчила на касетка от брат й, ме зариби и то зверски, макар че първия път като го чух ми се видя страшно тежък (:), но Last Candle си имаше особено значение...  както и гората Каладон междувпрочем :) Пускам това изпълнение на живо, което никак не звучи лошо, макар да си обичам студийните им записи (това обаче изобщо не значи, че концерта на Blind Guardian в София не беше най-великия, на който съм била, нищо че не можех нито да викам, нито да скачам и ме болеше зверски всичко)


Първия Български Бутон за споделяне

2 коментара:

  1. има ли човек който да не се е зарибил по Blind Guardian точно с този албум , аз мисля ,че той е виновен за много фенове , това число и аз :))))

    ОтговорИзтриване
  2. аз лично имам един много конкретен спомен относно едни касетки на Blind Guardian, подредени на секцията в хола на Свилен

    ОтговорИзтриване

Ако темата ви интересува и имате какво да кажете по въпроса, моля, не се колебайте! Ще ви бъда много благодарна за оказаното внимание!