понеделник, 23 юни 2008 г.

Мирослав Цанов

Ето че, съвсем в реда на нещата, се сетих да направя същото и за бащата на Миро. Излязоха някои неща, например тези снимки от книгата му "Учебни ветроходни кораби" - http://airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=35557 ; или тази "Дарителска програма за опазване на природното и културно наследство"МОТО-ПФОЕ, от която (направо цитат):

5. „Българското традиционно корабостроене и корабоплаване” с автор Мирослав Цанов.

Българското традиционно дървено корабостроене и ветроходно корабоплаване са най-самобитната част от нашата морска история. Те са проявление на вековна местна традиция по българското крайбрежие, която обаче е малко известна у нас и практически отсъства от националното ни самосъзнание и самочувствие.

„Българското традиционно корабостроене и корабоплаване” включва теренна работа за издирване и документиране на последните оцелели плавателни съдове, проучване на архивните източници по места, сравнително изследване на българската традиционна морска култура като част от общото морско наследство на Черно море и Източното Средиземноморие.

Авторът на проекта е единственият българин, удостоен с Наградата за индивидуално постижение на Световната организация за запазване на морското наследство.

Наградата получи г-н Мирослав Цанов от Заместник председателя на журито г-н Петър Янков.

и отново тук: http://www.speed-press.com/?pageId=7836

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако темата ви интересува и имате какво да кажете по въпроса, моля, не се колебайте! Ще ви бъда много благодарна за оказаното внимание!