неделя, 26 април 2009 г.

Разни неща, които изникнаха докато си почивах от преводите или ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА :)

Между другото вече съм истински спец по обяснителните записки! Особено когато баща ми ми секне дългите слово излияния и ги подреди в някакъв смислен ред :)


Та имам нужда да нашиша това-онова или поне нещичко различно от обяснителни записки. Спи ми се, но имам още работа, така че блогът този път ще е нещо като средство за отпускане на мозъка чрез насочването му в друго поле на действие... а именно изказване на собствено мнение за щяло и за нещяло :)

Започвам с един много симпатичен проект: Карть на Дискь. Идея само за фенове на Пратчет :) Ако четях в момента някоя от книжките щях да се включа, но разбира се в момента нищичко не се сещам. Можете да проверите и Анкх-Морпорсия вестник, който също е свежа идея, но не може се мери с Картатъ!

После малко рециклирани бижута от Time4Design, които много ми харесаха. 

А ето как изгежда логото на Google в морзов код: тук. Най-веселото е, че има и преводач на морзов код. А аз поне десет години се опитвах да науча морзовата азбука наизуст! Ето как се пише SHAMANS с тирета и точки:  ... .... .- -- .- -. ...



Искам да разбера това нещо кога ще го пуснат в масово производство? Писна ми от мишки, но мога да ги понасям вече! Бавна ми е, дразни ме, боли ме ръката от нея, а с таблета е още по-бавно защото дори не хваща винаги както трябва! Искам touch-screen и пригоден за целта интерфейс! И никога повече редактиране на изображения с мишка! Не че ми е ясно как ще се чертае по тоя начин обаче :(

Ето малко и за боклука в София. Ама не днес! Много ме кефи този блог! Изнамирва супер затънтени неща като това с боклука. Кога ще ми хрумне да проуча каква е била систуацията с боклука след Освобождението като е имало къде къде по-важни неща. Обаче то и сега има, а аз пакк гледам дали са минали боклукчиите, че новите още им е трудно да се справят с редовното сметоизвозване...

Мислех и картинка някаква да сложа, за да е по-шаренко, обаче няма! Не знам каква, още не съм оправила фотошопа, и май трябва да се хващам пак за работа. Утре съм решила да си кажа мнението относно едни постове за книгите и относно друг за НБУ. Ако утре не реша, че ще е скучно... Лека нощ!


Първия Български Бутон за споделяне

2 коментара:

  1. Здрасти Ани :) хубав блог попаднах случайно. По повод масата ето два забавни варианта

    http://www.vbox7.com/play:dcd78669
    http://www.vbox7.com/play:38b4e344

    ОтговорИзтриване
  2. хехех! Филмчето със загравие "Против" - страшно добре са го измислили :) Мерси, че го сподели!

    ОтговорИзтриване

Ако темата ви интересува и имате какво да кажете по въпроса, моля, не се колебайте! Ще ви бъда много благодарна за оказаното внимание!