сряда, 20 май 2009 г.

Интересни неща из нета

Днес открих, че проектът за електронна библиотека вече е реализиран и може да бъде намерен тук. Ясно е, че проектът тепърва ще се разработва и разраства, но пък аз съм от хората, които отдавна си мечтаят за нещо подобно. Картите на Африка например са в прекрасна резолюция, а файловете могат да бъдат изтеглени, освен че могат лесно да се разглеждат и в самия сайт. За съжаление нас изобщо ни няма на картата, но пък при сърбите има една етнографска карта на целия Балкански полуостров. Мноого се надявам този проект да продължи и да се развие!


Другата добра новина открих в блога на Rizn, който си следя точно за да научавам такива неща :) Става дума за една невероятна търсачка, която бих нарекла направи "интелигентна" - WolframAlpha. Няма да коментирам, само измислете какво да търсите. Ако нямате идея какво, напишете си рождената дата и вижте какво ще излезе. Разбира се, вече сме се разглезили от google,  а тази търсачка за момента не поддържа български, но пък нищо не се знае. И google в началото не го знаехме и си ползвахме yahoo или altavista и не помня вече какво още. ;) Между другото, нямах никаква идея, че съм се родила в петък и че съм на 25,77 години в момента.

П. п.: В момента се ровя из сайта на създателя на WolframAlpha - Stephen Wolfram.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако темата ви интересува и имате какво да кажете по въпроса, моля, не се колебайте! Ще ви бъда много благодарна за оказаното внимание!