вторник, 13 октомври 2009 г.

Таря Турунен отново в София

Звукът беше много добър, музикантите музиканти, певицата невероятна, гласът й още повече, атмосферата, барабаните, челото... всичко всичко си беше супер, само къде са Туомас, Марко, Емпо? Има някой готини парчета, но някак липсва им оная сила на компзициите на Туомас и това ми пречи да съм истински фен на Таря като самостоятелна певица. Не мога да отрека, че хората се радваха на нейните хитове, обаче реакцията на Nemo, Deep Silent Complete и най-накрая на Sleeping Sun! Иначе се радвам, сигурно щях да се изкефя по-малко ако бяха дошли Nightwish с Анет (май тогава щях повече да се дразня!). А и след като супер глупаво изтървах предишния концерт изкарах цяла година на тръни дали изобщо ще имам възможност да я чуя на живо. Концертът си беше невероятен всъщност, независимо от моите носталгии по старите Nightwish. Майк Терана ни разби, малко не чувах челото на Макс Лиля, въпреки че бях на доста добро място откъм звучене, но може би си е заради моя избирателен слух :) Песните сред публиката ме разбиха, макар че изобщо не ги бях чувала, звучаха страхотно и атмосферата беше невероятна. Дано пак да дойде скоро, както обеща, защото съм там! :)


Този път клипчетата ми имат сравнително приличен звук (за разлика от картината), така че качвам всичките за всички фенове на северната кралица (обърнете внимание на картинката на началната страница на официалния й сайт - после как да не ми е странно като пее на испански, не че не е интересно, просто е .... ами странно е някак!):

Minor Heaven
I Walk Alone със солото на Терана накрая
Tired of Being Alone
Nemo
Deep Silent Complete

За Sleeping Sun вече нямах нито батерия, нито карта (не се бях подготвила добре нещо :), но като стана дума, мерси на Ников, че снимаше през повечето време, защото как да стои човек мирен на тия песни!

Nightwish се оказа, че вече си имат статия на български в Уикипедия :) Найтуиш, както и Таря всъщност: Таря Турунен.

Още за Nightwish и Таря при мен:
Anette vs. Tarja - малко сравнение
End of an Era - последният концерт
Moondance - пиано кавъри

П.п.: Искам силни мъжки бек вокали!

Първия Български Бутон за споделяне

2 коментара:

  1. Добре изглежда и звучи. Май негативно мнение за концерта така и не чух... за разлика от помията на Мадона. :D

    ОтговорИзтриване
  2. Ами на Мадона ходиха много хора с най-разнообразни очаквания, така че няма как да са всичките доволни - аз лично чух няколко различни довода защо не е бил добър концерта от хора на различни възрасти и с различни вкусове към музиката. Докато на този концерт бяхме все фенове ако не на новата Таря, то поне на Nightwish, освен това фенове на хубава музика имай предвид ;) и тя не само пя, ами пя страхотно, обърна внимание и на старите фенове като изпя бая любими песни, слезе при публиката, направи запомнчщ се концерт и накара присъстващите да се чувстват специални. При това имай предвид, че аз съм от тия фенове, които новите й песни не ги слушат изобщо. Пожелавам си повечко такива концерти :)

    ОтговорИзтриване

Ако темата ви интересува и имате какво да кажете по въпроса, моля, не се колебайте! Ще ви бъда много благодарна за оказаното внимание!