неделя, 16 ноември 2008 г.

Весели 404 или "Няя такоз нещо"

Вчера, докато убивах пет минути в нета, чакайки Ников, попаднах на следната ненадмината философска мисъл, показана и изказана в една толкова банална форма, с която дотолкова сме свикнали, че всъщност никой не я чете, а именно вездесъщата грешка 404, дело вероятно на собственика на страницата. Истината е, че макар и да не си спомням изобщо как попаднах там, но сайтът, и най-вече текстът, беше запомнен най-надлежно :) И аз и Ников, се смяхме доста и по тази причина го прилагам тук:


Не мога да намеря шибаната страница

Страницата която търсиш я няма. Май са и ебали майката. Или собственика на сървъра се е натаралянкал яката и лежи безпаметно в някоя канавка или нея въобще не я е имало и к'во майка си търсиш тука, не мога да разбера.
 
 

Пробвай да направиш следното:

  • Цъкай на Refresh или ходи се наспи и ела по-късно.
  • Ако този адрес сам си го напечатал, то изпий още една бутилка бира и го напечатай отново.
  • За да провериш дали изобщо имаш връзка с Интернет, влез в Tools и там десетина минути търси Internet Options. Пий още една бира, цъкни на Connections, после помпи на Settings
    Нищо ли не става? Значи малко бира си изпил. Вземай бутила водка, слагай кисели краставички за мезе, изключи компа и с думите "А бе за къв чеп ми е този нет ?" и иди да спиш.
  • На някои сайтове админите са големи мухльовци и навсякъде слагат разни кодирания и шифрования и всякакви такива тъпотии. Този сайт с такива глупости не се занимава, така че можеш и да не търсиш настроиките на SSL.
  • В края на краищата натискай на Back и се връщай от където си се домъкнал - там сигурно е пълно с голи мадами.

От това което търсеше, май нищо не намери деба.


Оказва се, че има всякакви начини да кажеш, че нещо не е там където би трябвало да е. А на мен ми беше станало странно като разбрах, че като собственик на домейн, можеш да си напишеш какъвто искаш файл за грешка 404. Ето още един любим междувпрочем тук

Грешка 404: Файлът не бе открит!

Вие се намирате някъде из пространството на сайта http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~nb/, но очевидно не се намирате точно там където искате. Ето няколко идеи как да намерите каквото търсите:

Приятен ден!

Хората даже ги събират на едно място такива умотворения: 

http://www.simplebits.com/notebook/2007/11/03/404.html

(до последното стигнах от следния сайт, който мисля да поразгледам малко повече :)


Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ако темата ви интересува и имате какво да кажете по въпроса, моля, не се колебайте! Ще ви бъда много благодарна за оказаното внимание!